Easynews een premium Usenet provider met een nieuwsserver trial van 2 weken

Tegenwoordig heb je een groot aantal opties als het gaat om Usenet providers. Wat ze allemaal gemeen hebben, is dat ze uitgebreide, soms zelfs ongelooflijke beloftes maken, opscheppen over perfecte bruikbaarheid, onbeperkte inhoud en de technisch haalbare hoogste snelheden. Maar natuurlijk kunnen in werkelijkheid slechts heel weinig Usenet providers deze wilde claims daadwerkelijk waarmaken. Easynews is wel zo’n Usenet provider is gebleken uit verschillende tests. Wat deze Usenet provider aanbied, is wat je ook echt krijgt. Zeer hoge downloadsnelheden, een retentie van bijna 5.500 dagen en 60 verbindingen, waardoor je nog sneller en meer kan downloaden.

easynews usenet trial

Easynews coupon? Niet nodig, ze zijn niet duur en gratis te testen

Je hoeft geen tijd te besteden aan het zoeken naar een Easynews coupon van welke aard dan ook, aangezien de prijzen die door de provider worden aangeboden al meer dan genereus zijn. Er vanuit gaande dat je niet zomaar een nieuwsserver zoekt, maar een van de beste ter wereld, waarbij je echt alles krijgt dat je maar kan verlangen van een Usenet provider.

Gratis Usenet trail bij Easynews, een gratis nieuwsserver proefperiode

Als je het eerst wilt proberen voordat je koopt, kan dat ook, je hebt geen Easynews coupon nodig. Er is een volledig gratis Easynews nieuwsserver trial beschikbaar op de website van de provider, die je tot 50 GB datavolume voor 14 dagen geeft.

Met een uitstekende goedkope VPN als er ervoor kiest

Een goede Usenet provider biedt bij alle nieuwsservers gratis SSL aan. Middels SSL kan je anoniem downloaden, niemand, ook je internet provider kan zien wat je download. Toch willen veel mensen gebruik maken van een VPN. Het biedt extra zekerheid dat je anoniem download en daarnaast is een VPN onmisbaar als je het gewone internet gebruikt. Als je gebruik maakt van een onbekend WiFi netwerk, in een supermarkt of elders, dan kan de beheerder van het WiFi netwerk precies zien welke websites en app je gebruikt.

Hackers maken hier vaak misbruik van, ze zetten een open WiFi netwerk op, mensen loggen in. Waarna de hacker alles kan zien wat je op je smartphone, tablet, laptop of desktop doet. Als je een VPN gebruikt, dan kan dat niet. Een VPN is voor Usenet niet strict noodzakelijk, maar als je af en toe inlogt op een onbekend WiFi netwerk, dan is het zeer raadzaam om een VPN te gebruiken.

Easynews pioniers op gebied van mobiel downloaden uit nieuwsgroepen

Easynews maakt mobiel downloaden uit nieuwsgroepen wel erg makkelijk. Je installeert gewoon de Chrome web browser op een smartphone of tablet. Daarna ga je naar een speciale Easynews pagina, die je makkelijk kan vastpinnen op je scherm. Vanaf die pagina kan je nieuwsgroepen doorzoeken en van alles downloaden. Er zijn newsreaders, Usenet download programma’s, voor Android en iOS en websites waar je kan zoeken. Maar als gebruiker van Easynews heb je deze zaken helemaal niet nodig.

gratis nieuwsserver testen

Spotnet, Spotlite, Grabit, SABnzb allemaal ondersteund

Als je graag download met Spotnet, dan is Easynews perfect. Easynews komt namelijk voor in de standaardlijst van Usenet providers, waardoor de nieuwsserver adressen worden ingevuld. Je hoeft dan alleen je gebruikersnaam en wachtwoord nog maar in te vullen.

Gebruik je een ander download programma, zoals SABnzbd, Newsleecher of Grabit, dan moet je de nieuwsserver adressen invullen. Deze krijg je direct nadat je je hebt aangemeld voor een Usenet trial. Maar, je krijgt ze ook via email. In Europa is het nieuwsserver adres secure-eu.news.easynews.com en kan je kiezen uit de volgende SSL poorten 21, 23, 25, 53, 80, 110, 443, 563, 8000, 8080. Wil je geen SSL gebruiken? Dan kan je het nieuwsserver adres news.eu.easynews.com gebruiken. De beschikbare poorten zijn dan 21, 23, 25, 53, 80, 110, 119, 8000, 8080. Wij raden je met klem aan om wel met SSL te downloaden, dan kan niemand zien wat je download.

Het is ook mogelijk om een Easynews nieuwsserver adres uit de VS te gebruiken. Deze is news.us.easynews.com en de SSL poorten waar je uit kan kiezen zijn dan 21, 23, 25, 53, 80, 110, 443, 563, 8000, 8080. Ook in de VS kan je kiezen voor een Easynews nieuwsserver adres zonder SSL. Dat adres is news.us.easynews.com en de poorten zijn dan 21, 23, 25, 53, 80, 110, 119, 8000, 8080.

Een voordeel, als je met het Nederlandse nieuwsserver adres iets toch niet kan vinden, dan kan je de het nieuwsserver adres gebruiken dat voor de VS bedoeld is. De melding ‘Article not found’ of een incomplete download zul je maar zelden tegenkomen als je Easynews gebruikt. Ze hebben uitstekende servers, niet alleen in de VS en Europa, maar ook in Nederland zelf.

Drie verschillende Easynews nieuwsserver pakketten

Voordat je een Easynews pakket aanschaft is het raadzaam om eerst te kijken of deze Usenet provider wel bevalt. Dat kan, je kan gedurende 2 weken een gratis nieuwsserver proberen middels een Usenet trial. Daarna kan je ervoor kiezen om een abonnement af te sluiten.

Verschillende nieuwsserver pakketten na de Usenet trial

Er zijn 3 verschillende pakketten. De eerste is het Classic plan, voor $9,98 per maand. Dit plan is perfect voor mensen die geen VPN willen. Je kan er voor kiezen om een VPN af te nemen voor slechts $2,99 per maand, vrij goedkoop, de meeste VPN providers berekenen 5 euro per maand als je een jaarabonnement afsluit. Het kan, maar hoeft dus niet, wat een voordeel is van het Power nieuwsserver plan van Easynews.

Het tweede pakket is het Plus Plan, waarbij je wat extra opties krijgt. Dit plan kost $14.97 per maand. Het meest verkozen plan is het Big Gig Plan. Met dit plan krijg je er een gratis VPN bij en betaal je de eerste 3 maanden slechts $9,99 per maand. Na deze drie maanden zijn de maandelijkse kosten $29,94 per maand. Een behoorlijk bedrag voor een nieuwsserver, maar neem wel in gedachten dat je dan echt alles krijgt wat een Usenet provider kan bieden. Dit plan is zeer geschikt voor mensen die echt alles uit Usenet willen halen en een van de beste providers ter wereld willen gebruiken.

Alternatief voor Easynews

Easynews kent twee nadelen. Je kan alleen een jaarabonnement afsluiten en de prijs is behoorlijk. Je kan betalen middels creditcard, debitcard of PayPal, helaas is iDEAL niet ondersteund. Daar knappen sommige mensen op af. De meeste Amerikaanse bedrijven ondersteunen iDEAL niet, het is een typische Nederlandse manier om online te betalen. In de VS is betaling middels een creditcard het meest gangbaar, om andere mensen tegemoet te komen ondersteund Easynews ook betalingen middels PayPal.

Eweka is het beste alternatief

Wie geen gebruik wilt maken van deze premium provider, kan het beste kijken naar Eweka. Bij Eweka heb je bijna dezelfde opties, een gratis nieuwsserver trial van een week, ongelimiteerde downloadsnelheden en een retentie van bijna 5.500 dagen. En bij Eweka kan je kiezen voor een maandabonnement of een jaarabonnement, nadat je een Eweka trial hebt geprobeerd. Wil je betalen voor een Eweka abonnement, dan kan je op vele manieren betalen, ook middels iDEAL. Eweka is geen budget provider, maar een Nederlandse premium Usenet aanbieder. Gemiddeld ben je 7 euro per maand kwijt als je kiest voor Eweka.

Andere alternatieve premium Usenet providers

Wil je perse een andere Amerikaanse Usenet provider? Dan raden wij UsenetServer en Newshosting aan. Dit zijn ook premium Usenet providers met snelle nieuwsservers en een retentie van meer dan 5000 dagen. En zij hebben ook servers in de EU, waaronder in Nederland, waardoor je razendsnel kan downloaden.

De voordelen en nadelen van Easynews

Hieronder de voordelen en de nadelen van Easynews.

Voordelen

 • Zeer bruikbaar voor mensen die willen downloaden met een smartphone of tablet
 • Filteren op basis van bestandstype
 • Onbeperkte bandbreedte zonder limiet
 • Retentie (opslagtijd) van meer dan 5.456+ dagen (14,9 jaar oude bestanden downloaden)
 • 200.000+ nieuwsgroepen beschikbaar over vele onderwerpen
 • Keuze uit nieuwsserver adressen in de EU en de VS, IP6 ook ondersteund
 • Een zeer bekwame, vriendelijke klantenservice die 24/7 reageert, het hele jaar door

Nadelen

 • Wat prijzig, meer geschikt voor veeleisende Usenet gebruikers.
 • Betaling middels iDEAL niet mogelijk.
 • Maandabonnement niet mogelijk, betaling moet per jaar.

Veel gestelde vragen

 • Is het noodzakelijk om een VPN te gebruiken?
  Nee, je kan ook via SSL downloaden, waardoor je anoniem download.
 • Kan ik per maand betalen?
  Nee, helaas moet je na de trial voor een jaar betalen. Je krijgt dan wel korting.
 • Werkt Easynews goed met Spotnet en andere Usenet download programma’s?
  Ja, Easynews werkt perfect samen met Spotnet en alle bestaande Usenet download programma’s.
 • Is de klantenservice Nederlands en reageren ze snel?
  Helaas is de klantenservice Engelstalig. Maar, ze reageren razendsnel en ook in de weekenden.
 • Wat is een goed Nederlands alternatief voor Easynews?
  Wij raden Eweka aan, als Easynews niet bevalt. Eweka is een van de oudste Nederlandse Usenet providers en biedt bijna hetzelfde aan als Easynews. Je hebt dan alleen geen toegang tot het Amerikaanse nieuwsserver adres.