Nzbserver alternatief? Er zijn vele alternatieven voor nzbserver.com

Wie nzbserver.com gebruikt of heeft gebruikt weet waarschijnlijk al dat het niet langer mogelijk is om NZB bestanden te downloaden. Tenzij je gebruik maakt van één specifieke Nederlandse VPN provider. Als je een andere VPN provider gebruikt, dan krijg je ook geen toegang. Geen enkel probleem, er zijn genoeg alternatieven voor nzbserver.

Het einde van nzbserver.com? Zo snel mogelijk graag!

nzbserver is geblokkeerd zie hier de alternatieven voor nzbserver.comVele jaren hebben mensen dankbaar gebruik gemaakt van de NZB website nzbserver.com. Helaas is de NZB index website nu alleen nog te gebruiken als men lid wordt van één specifieke Nederlandse VPN provider.

Dat zet velen, waarschijnlijk ook stichting Brein, aan het denken. Want, wie beheert nzbserver.com nou eigenlijk? De website is een tijdje geleden zo aangepast dat niemand er gebruik van kan maken, tenzij ze klant zijn van een Nederlandse VPN provider. Naar onze mening is het zeker niet de beste VPN provider, er zijn veel goedkopere VPN providers die het NNTP protocol ook ondersteunen. En P2P mocht je op die manier willen downloaden.

Laat je niet misleiden en voorliegen

De boodschap die mensen te zien krijgen als ze geen gebruik maken van de desbetreffende VPN provider, is ronduit belachelijk. Er wordt namelijk beweert dat Nederlandse internet providers nzbserver.com blokkeren. Dat is absoluut niet waar. Het grappigste is dat de VPN provider op zijn website beweert nzbserver.com te willen redden met teksten zoals “Haal NZBServer terug!”. De VPN provider zegt op dezelfde pagina tegen dat deze “internetcensuur is”. Middels een andere VPN provider kan je geen gebruik maken van nzbserver.com. Het is dus tijd voor een goed alternatief!

Walgelijke manier om klanten te werven

Het is een verwerpelijke manier om op deze manier snel geld te verdienen en het is overduidelijk wat er gaande is. Het zou zowaar positief zijn als stichting Brein in dit geval er achteraan gaat en echt keihard optreed. Het is overduidelijk dat er een verband is tussen de VPN provider en nzbserver.com. Op de website van de VPN provider staat immers  , daarnaast bieden ze op dezelfde pagina een deal aan en vanaf nzbserver wordt er direct gelinkt naar die pagina van de VPN provider.

De VPN provider maakt op zijn website reclame met termen zoals “Wil je meer? Pak onze NZBServer-deal!” voor slechts €3,99 per maand. Dat is veel geld voor een VPN, wie een jaarabonnement hij een andere provider afsluit is een stuk goedkoper uit. Stink er niet in, er zijn betere en goedkopere VPN providers die op normale manier klanten proberen te vinden. Let wel op bij het afsluiten van een VPN abonnement, niet iedere VPN provider ondersteunt het NNTP protocol, waardoor je kan downloaden met een nieuwsserver.

Sommige VPN providers staan niet toe dat je een nieuwsserver gebruikt. Meestal blokkeren ze dan ook het P2P protocol, waardoor je geen torrents kan downloaden. Dat is juist het idiote eraan, als je torrents download, kan iedereen je IP adres zien en dan is een VPN noodzakelijk. Download je met een nieuwsserver, dan kan je gebruik maken van SSL, waardoor zelfs je internetprovider niet kan zien wat je download. Wie download middels een nieuwsserver heeft eigenlijk geen VPN nodig om de privacy te bewaren.

Nzbserver is Spotweb en helemaal niet uniek

Misschien denk je dat nzbserver.com van de grond af aan is opgebouwd door een geniale webdeveloper. Dat is zeker niet het geval, je hebt geen kennis van HTML5, CSS3, JavaScript of PHP nodig om een website zoals nzbserver.com op te zetten. Nzbserver is een kant en klare script, dat iedereen zo kan downloaden, genaamd Spotweb. Je kan het script downloaden via Github.

Het Spotweb script is op Github gezet en kan door iedereen die zich inschrijft worden gedownload. Spotweb kan op 3 manieren worden ingesteld. Je kan het script op privé zetten, op deze manier kan niemand anders erbij. Ook kan je het delen met mensen die de logins hebben. En het is mogelijk om het script te installeren op een webserver, gekoppeld aan een domeinnaam, dat iedereen er gebruik van kan maken.

Dat is het geval bij nzbserver.com. Althans, dat was het geval, want het script is nu zo aangepast dat je klant moet zijn van een VPN provider. Gebruik je een andere VPN provider, dan heb je pech gehad. Gelukkig zijn er andere Spotweb websites die er hetzelfde uitzien als nzbserver. Het is dus niet nodig om een onzinnig VPN abonnement af te sluiten om op dezelfde manier te kunnen downloaden.

Alternatieven voor nzbserver.com

Ben je op zoek naar een alternatief voor nzbserver? Dan kan je verschillende dingen doen. Je kan gebruik maken van andere websites die het nzbserver script gebruiken. Twee websites die hetzelfde script gebruiken zijn clubnzb.com en nzbstars.com. Knip en plak de links even, plaats ze in je browserbalk en klik op enter. Helaas plaatsen wij geen directe links naar NZB index websites. Het is niet toegestaan om directe links naar NZB bestanden te plaatsen, wij plaatsen daarom voor de zekerheid geen links naar websites die NZB bestanden hosten.

Ander alternatief voor nzbserver

Er zijn natuurlijk nog meer alternatieven voor nzbserver. Zo is het mogelijk om het Spotweb script zelf te downloaden en privé te gebruiken. Het grote voordeel hiervan is dat je dan alleen de spots te zien krijgt die je kan downloaden met je eigen nieuwsserver. Want, om Spotweb te gebruiken heb je een nieuwsserver nodig. Dat gaat dus ook op voor nzbserver.com, de beheerder van de website maakt gebruik van een nieuwsserver om, anders zou de website geen enkele spot tonen. Nzbserver.com maakt gebruik van een nieuwsserver, je kan spots zien die 10 jaar oud zijn, zoals dat ook het geval is op nzbstars.com.

Gebruik gewoon Spotnet

Wie liever geen NZB website wilt gebruiken en ook het Spotweb script niet wilt installeren, kan kiezen voor Spotnet. Het is mogelijk op Spotnet Classic op een USB stick te installeren, waardoor je alleen een USB poort en een internetverbinding nodig hebt om gebruik te maken van Spotnet. Spotnet is eigenlijk veel handiger dan NZB websites zoals nzbserver, je kan namelijk zoeken en gelijk downloaden. Dat is iets wat niet mogelijk is als je een website zoals nzbserver gebruikt. Dan heb je altijd een nieuwsreader, een Usenet download programma nodig, zoals Grabit of SABnzbd. Spotnet is uitstekende oplossing voor mensen die een alternatief zoeken voor nzbserver en er geen probleem mee hebben om een programma te installeren.